Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

De aanvaarroute naar de jachthaven is als volgt:


Vanaf de Beneden Merwede km 965, gaat u door de Peulensluis. Vervolgens bereikt u de Damsluis richting de Giessen.Vanwege de bedieningstijden van de twee sluizen, dient u uw reis goed te plannen. De Peulensluis bedient niet tussen 12.00 uur en 13.00 uur, terwijl de Damsluis dan juist wel wordt bediend! Zorg dus dat u uiterlijk 11:45 bij de Peulensluis bent. (De Damsluis wordt slechts in drie blokken per dag bediend.)


Na de Damsluis vaart u door Giessendam (langzaam). Na een scherpe bocht naar links gaat u onder de spoorbrug door. Dit is de laagste brug van de route (2,30 meter). Hierna komt u op de Giessen. Deze houdt u aan tot u onder de brug van de provinciale brug gaat. Na een scherpe bocht naar links gaat u weer onder een brug en komt u op de Smoutjesvliet. Vlak voor Goudriaan gaan u links de brug onder de provinciale weg door om vervolgens de Ammerse Boezem te volgen tot Groot-Ammers. Hier passeert u vier molens. Na een bocht naar links ziet u de haven voor u. De eerste ligplaats is bedoeld voor passanten. Is deze bezet kunt u bellen naar de havenmeester: 06 28171774. Er is ook een mogelijkheid de route in te korten. Hiervoor gaat u bij Giessenburg links onder de brug door. U moet dan wel eerst contact opnemen met de Ottolandse brug, want deze wordt op afroep bediend.


De jachthaven is ook met het openbaar vervoer te bereiken. De buslijn van Utrecht naar Rotterdam Zuidplein komt door het dorp. Volg het pad tegenover het tankstation dat van de dijk naar beneden loopt (circa 300 meter) naar de haven.


Voor meer informatie over de sluis-, brugtijden, diepgangen en doorvaarthoogten kunt u bij de nuttige info de diverse links volgen.